Over DeWeerelt van Sport

Sinds 1 november 2017 is DeWeerelt van Sport de thuisbasis van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybalbond (Nevobo).

DeWeerelt is de plek, centraal in het land, waar iedereen met een passie voor sport elkaar ontmoet. DeWeerelt is een plek waar je je welkom voelt, graag bent en terugkomt. Om te werken, te vergaderen of gewoon om bij te praten. Hier werken we als een team aan sportieve, energieke en ambitieuze doelen, waarmee we DeWeerelt iedere dag een klein beetje willen verbeteren. 

DeWeerelt is niet zomaar een naam. Hij verwijst naar de locatie van het pand, aan de Orteliuslaan 1041.  Abraham Ortelius (1527 – 1598) stelde als eerste cartograaf een ‘Atlas van de Weerelt’ samen door de kennis en kunde van verschillende kaartentekenaars op eenduidige manier te bundelen en daarmee een nieuwe standaard te zetten.  Het bundelen van de kennis en kunde in de sport is een van de voornaamste doelstellingen van de organisaties die samenkomen in DeWeerelt. Het logo van de DeWeerelt verwijst naar de vijf olympische ringen die samen de continenten van de wereld vertegenwoordigen. De olympische waarden en olympische sporten verbinden de organisaties die bij elkaar komen in DeWeerelt.