Podcast DeWeerelt van Sport & Politiek

Politieke partijen aan het woord over hun visie op sport en bewegen 

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart publiceert DeWeerelt van Sport een podcastserie over sport & politiek. In deze podcastserie gaan we met (aspirant) Tweede Kamerleden in gesprek over dat wat ons bindt, namelijk de liefde voor sport en bewegen en de overtuiging van de waarde van sport voor de Nederlandse samenleving. Ben je benieuwd naar de visie van de politiek als het gaat om sport en bewegen? Luister hieronder dan naar deze podcastserie. 

Podcast #6 

16 maart 2021

Lars Geerts, politiek verslaggever van de NOS en voormalig sportverslaggever, in gesprek met Julian Bushoff (PvdA) en Erik Gerritsen (KNHB).

Podcast #5 

12 maart 2021

Lars Geerts, politiek verslaggever van de NOS en voormalig sportverslaggever, in gesprek met Lisa Westerveld (GroenLinks) en Guido Davio (Nevobo).

Podcast #4 

10 maart 2021

Lars Geerts, politiek verslaggever van de NOS en voormalig sportverslaggever, in gesprek met Jeanet van der Laan (D66) en Guido Davio (Nevobo).

Podcast #3 

8 maart 2021

Lars Geerts, politiek verslaggever van de NOS en voormalig sportverslaggever, in gesprek met Wytske Postma (CDA) en Jeroen Stevens (NGF).

Podcast #2 

5 maart 2021

Lars Geerts, politiek verslaggever van de NOS en voormalig sportverslaggever, in gesprek met Michiel van Nispen (SP) en Arno van Gerven (Watersportverbond).

Podcast #1 

3 maart 2021

Lars Geerts, politiek verslaggever van de NOS en voormalig sportverslaggever, in gesprek met Rudmer Heerema (VVD) en Guido Davio (Nevobo).

Sportcafe DeWeerelt #3: "Je doet iets supermoois maar niemand ziet het."


07-11-2019


Season 1, Ep. 3

De een is wereldtop in het beachvolleybal, Christiaan Varenhorst. De andere is wereldkampioen surfen, Kiran Badloe. Beiden dromen van de Olympische Spelen in Tokio, maar ondertussen zijn ze nog niet geplaatst hiervoor. In Sportcafe DeWeerelt ontmoeten beide sporters elkaar en praten ze onder begeleiding van Etienne Verhoeff en oud-NBA speler Francisco Elson over trainingsarbeid, positieve of negatieve gedachten, het verhaal om in de media te komen en moet je nu samenwerken met je concurrent om de top te halen of niet. De podcast is opgenomen in Scheveningen bij het Centrum Topzeilen.

Sportcafé DeWeerelt #2: "Twee weken vrij is echt veel"


17-09-2019


Season 1, Ep. 2

Annemiek Bekkering is wereldkampioen in de 49erFX. De zeilster heeft zich met Annette Duetz geplaatst voor de Spelen in Japan. Daar is een medaille het doel. Net terug uit Tokio schuift ze aan in Sportcafé De Weerelt om te praten over haar ambities, de liefde voor het zeilen, de wind leren lezen en samen in een boot stappen.Aan de andere kant van de tafel zit Robbert Andringa. Hij maakt al jaren deel uit van de mannen volleybalploeg. Op een haar na kwalificeerden de mannen zich voor de Olympische Spelen. In januari hebben ze een laatste kans. Andringa wordt ook wel Robbert 2.0 door de blessures in zijn carrière. Deze week staat hij met de Lange Mannen in Ahoy voor het EK.

Sportcafé DeWeerelt #1 'Mijn grootste publiek ooit was 70.000 man'


28-8-2019


Season 1, Ep. 1

Anne van Dam werd in korte tijd de beste golfster van Nederland. Dit jaar besloot ze de stap te wagen naar Amerika, de LPGA. En als rookie doet ze het uitermate goed. Ze lijkt zeker van een tourkaart voor volgend jaar. Klaar voor de volgende stap. Van het leerjaar naar verder groeien.

Steffan Winkelhorst droomt van deelname aan de Winterspelen in 2022 op het onderdeel alpine skiën. Het zou een unieke prestatie zijn. Hij moet alleen zelf zijn weg vinden, trainingsuren maken en vooral in het buitenland trainen.

Beiden zijn veel van huis, veel onderweg en hebben een grote ambitie. We brengen ze samen in de Sportcafé DeWeerelt waar ze in gesprek gaan met elkaar en met de presentatoren Francisco Elson en Etienne Verhoeff over trainen, perfectie, data en veel meer.